S.O.S. Træning

Samarbejde

Opmærksomhed og Selvkontrol

Som en af de få i Danmark er jeg blevet, certificeret BAT instruktør (CBATI-KSA) og tilbyder et specifikt kursus til hunde med aggressions/frustrations/angst/frygt problemer.

 

Som adfærdsbehandler oplever jeg mere og mere, folk fortælle, hvordan de må planlægge specifikke ruter for at være 100% sikker på ikke at møde andre hunde på deres vej og det er en rigtig øv situation at stå i, dels for ejeren men rigtig meget mere for hunden, da der lægger en del bag adfærden.

 

Vi vil under hele processen arbejde med BAT 3.0 træning.

BAT er netop opgraderet i 2022 fra 2.0 til 3.0.

BAT 3.0

Behavior Adjustment Training

Hvad er BAT 3.0?

BAT står for Behavior Adjustment Training og er grundlagt af en af USA’s førende trænere, Grisha Stewart for at rehabilitere og forebygge hunde med reaktiv adfærd, frustrations adfærd og angst adfærd.

BAT går i sin enkelthed ud på, at træne med hunden så den føler kontrol/overblik over situationen, en hund i kontrol vil føle sig mere sikker omkring de ting den konflikter med.

Du vil opdage helt nye sider af din hund, i positiv retning du vil blive observant på din hunds kropssprog og mimik så du lære din hund en anden funktionel adfærd end eks. at være reaktiv over for andre hunde/dyr.

Du vil se din hund få øget selvtillid, ro og kontrol over situationer den før ville have været reaktiv i. Din hund vil igennem den funktionelle belønning og bonusbelønning samt med systematisk desensibilitering lære at træffe et bedre valg end uhensigtsmæssig adfærd.

Kurset består af:

  • MAX 4 kursister
  • 2½ times obligatorisk teoriaften  (uden hund)
  • 1 times praktisk træning uden hund (linehåndtering)
  • 4×75 min.  BAT-setups
  • Adgang til en lukket facebook gruppe
  • Udleveringsmateriale 
  • Træningen vil foregå i Ishøj
  • Samlet 8,5 times undervisning  incl. materiale

Byggestenene i BAT træning er bl.a.:

Line håndtering

Vi arbejder med at hunden skal mærke sin frihed og ikke en ejer der har linen 17 gange viklet rundt om hånden, hvorved linen kun er en halv meter lang

Stressniveau

Vi arbejder under hundens stresstærskel ved at benytte os af zoner som bevæger sig fra grøn til rød zone så vi herved hurtigt kan gå ind og hjælpe hunden, hvis den bevæger sig ind i en zone den ikke kan håndtere og hermed miste kontrollen.

BAT-setups

Vi arbejder under kontrolleret forhold i vores BAT-setups så du og din hund kan arbejde ud fra de optimale kriterier og få et godt boost i den rigtige retning

Afstand

Rom blev ikke bygget på en dag, så afstand og atter afstand

Mark and Move

Marker rigtig adfærd og øg afstanden

Forventninger

Hvad er forventningerne med træning og er de realistiske?

Håndtering af nødsituationer

Hvad nu hvis man ikke kan få den ønskede afstand, hvad med løse hunde etc. etc.

Kropssprog

Både hundens men også ejerens

Sikkerheden

Vil være i højsæde under vores BAT-setups

Indkøbskurv